En hĂ„rete reise fra start til slutt 🙈

I forbindelse med en eksamen i digital markedsfĂžring har jeg, Fredrikke Linnea Eriksson og Anneline Dahl Nielsen starte en nettbutikk. I dette blogginnlegget forteller vi hvordan vi satt opp en nettbutikk fra start til slutt.

Hva skal vi selge?

NĂ„r man skal starte en nettbutikk er det greit Ă„ begynne med noe man Ăžnsker Ă„ selge. Uheldigvis er ingen av oss grundere pĂ„ siden, sĂ„ vi hadde ingen klar ide foran oss, men vi var enige om at vi alle ville selge noe lokalt og bĂŠrekraftig. Flaks for oss sĂ„ hadde vi en venninne som lagde hĂ„ndlagde scrunchies som en liten hobby. Hun var villig til Ă„ selge oss noen scrunchies vi igjen kunne selge i nettbutikken vĂ„r. Der var produktet satt, sĂ„ mĂ„tte vi finne et «catchy» og kult navn pĂ„ nettbutikken. Dette gikk ikke like greit. Vi bestemte oss fĂžrst for Bloomingshop og var kanskje litt for kjappe med Ă„ kjĂžpe et domene hos pro isp, uten Ă„ gjĂžre nok undersĂžkelser rundt navnet. Lure som vi er gjorde vi noen undersĂžkelser pĂ„ lignende navn etter domene var kjĂžpt og fant ganske fort ut at det var flere med det samme eller veldig like navn i markedet. Etter mye brainstorming og forslag til nye navn kom vi til slutt fram til HairyBastards og var veldig fornĂžyde med det. Vi Ăžnsket et navn som var litt rĂžft og ville skille seg ut i et relativt “sukkersĂžtt” marked. Vi jobbet en del med Ă„ finne logo, og designe tekst og animasjon og kom til slutt fram til et resultat vi er veldig fornĂžyde med. Nedenunder kan du se skisser pĂ„ diverse logo forslag og det vi endte med tilslutt.

Et bilde som inneholder foto, gammel, rom

Automatisk generert beskrivelse
Et bilde som inneholder sykkel

Automatisk generert beskrivelse
Et bilde som inneholder tegning

Automatisk generert beskrivelse
Dette ble logoen til Hairybastards

 Sette mÄl

FĂžr vi gikk videre med Ă„ utvikle nettbutikken mĂ„tte vi benytte oss av et rammeverk for mĂ„lstyring, nemlig OKR – Objective Key result. Dette gjorde vi i basecamp, som KP ga oss tilgang til. FĂžr vi kunne legge inn noe i basecamp mĂ„tte vi jobbe mye med hva vi skulle sette opp som objective – hovedmĂ„l og key result – delmĂ„l som skulle hjelpe oss pĂ„ veien til mĂ„let.

Vi ble enige om Ä sette mÄl vi fÞlte var mulige Ä oppnÄ innenfor tidsfristen pÄ eksamen, men forsÞkte fortsatt Ä satse stort. Nedenunder ser du bilde av vÄr fÞrste oppdatering pÄ OKR i basecamp.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

NÄ som vi hadde satt opp et mÄl vi Þnsket Ä nÄ og tydeliggjort hva som skulle til for Ä oppnÄ det, mÄtte vi innom basecamp hver uke og oppdatere delmÄlene med sannsynligheten for at vi ville klare de forskjellige delmÄlene under utviklingen av nettbutikken. Nedenunder ser du bilde av hvordan vi hadde oppdatert OKR vÄre pÄ slutten.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Dersom du Þnsker Ä lese mer om OKR har vi tidligere i semesteret skrevet hvert vÄrt blogginnlegg om nettopp dette. Her, her og her kan lese mer om hva OKR innebÊrer.

Sette opp nettbutikken

NÄ som vi hadde satt oss mÄl, kjÞpt domene og var klare med produkt var det pÄ tide Ä velge plattform til nettbutikken. Dette var ikke en veldig lang prosess da KP ga oss en gratis Shopify konto. Etter at vi hadde opprettet kontoen vÄr i Shopify mÄtte vi sette opp alle temainnstillingene. FÞrst mÄtte vi sette opp en passordbeskyttet side, for Ä kunne gjÞre de nÞdvendige forberedelsene fÞr vi kunne Äpne for salg. Shopify var ganske greit Ä bruke, og vi fikk lagt inn alt det vi hadde undersÞkt og lest at en nettbutikk mÄtte ha, som er: om oss side, kontakt oss side, spÞrsmÄl og svar og en side med produktene vi selger. NÄ som alle sidene var lagt inn og nettbutikken var tilpasset for bÄde mobil og desktop mÄtte vi legge inn og tilpasse forsiden, og den mÄ bli bra. NÄr man gÄr inn pÄ en nettbutikk skal man gjerne fÄ tre spÞrsmÄl besvart i lÞpet av 5 sekunder, dette har vi fÄtt hÞre flere ganger av KP og gjesteforelesere. Disse spÞrsmÄlene er:

  • Har jeg kommet til riktig sted?
  • Hva kan jeg gjĂžre her?
  • Hvorfor skal jeg gjĂžre det her?

Nedenunder kan du se hvordan forsiden vÄr ser ut etter at vi har tatt disse spÞrsmÄlene i betraktning og tilpasset siden med de verktÞyene som var tilgjengelig i Shopify.

Et bilde som inneholder person, innendĂžrs, mann, bord

Automatisk generert beskrivelse

BetalingsmÄte

I Shopify stĂ„r det at man enkelt kunne bruke stripe som betalingsmĂ„te. Dette er en lĂžgn. Vi var noen korte uker fra leveringsfristen da vi nesten var klare til Ă„ lansere nettbutikken og vi skulle teste alle funksjonene vi hadde lagt inn i, blant annet Ă„ se at det er mulig Ă„ gjennomfĂžre en betaling. Det gikk greit Ă„ legge til stripe som en betalingsmĂ„te i nettbutikken, men da vi skulle gjennomfĂžre en betaling for fĂžrste gang mĂžtte vi pĂ„ en liten illrĂžd beskjed. Vi fikk beskjed om at kjĂžpet ikke gikk gjennom og fikk en feilmelding av stripe som lĂžd slik «Unfortunately, your buisness cant’t use stripe because it doesn’t meet our terms of service».

Dette var jo en motiverende beskjed, sÊrlig siden vi allerede lÄ litt bak skjema. Hele tiden mÞtte vi pÄ smÄ hindringer som gjorde at omtrent alt tok mye lengre tid enn planlagt.

Vi hadde ikke noe annet valg enn Ä kaste oss rundt og finne en annen betalingsmÄte. Heldigvis var paypal en jovial hjelper og lot oss, uten noen problemer, bruke dem som betalingsmÄte pÄ nettbutikken.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

For Ä fÞlge oss pÄ veien videre kan du gÄ inn pÄ bloggen til Anneline Nielsen Dahl. Her kan du lese om de siste stegene vi tok for Ä utvikle en velfungerende nettbutikk.

/Hanna M. Stubberud

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *